Wednesday, December 28, 2011

seek for knowledge plz!^0^

haiyoooo!!
i always say to myself....
"i got to read this, if not, who else?"


and that's what i did at Langkawi Island....
or more specifically at Legenda Park...... 
moving on to my point which is.....


the first point under the keyword of "Knowledge"...
ok.....before going further into the point....
just want to tell you that knowledge is everything!


not caring what types of knowledge....it does matter!
what i want to talk is that people nowadays not very likely to search for knowledge....
you heard me!...if seeking knowledge they could not do.....


at least just pick up the knowledge in front of you....
that is made for ease people from the difficult of finding those knowledge!
because why i relate it with Legenda Park in Langkawi Island?


well first....haha....i just got home from one of the heaven-on-earth island!
anyway....people who vacation on that island should stop and peek at that park!
because in there.....so many knowledge in terms of history you could get!!^0^


i'm not giving the guilt to the tourists for not knowing that place is knowledge-full....
but i blame the entrance and the society that are related to the entrance.....
because why the entrance?^.^?


it's because the entrance that made the people to think twice to enter or not!!=_="
and of course it need a lot of guts to enter it with knowing....
 that the island itself have so many better places to go!


hmmmmm.....well actually im going out of the topic but hey....
i'm actually typing right??
its good for me and good for you......i think so^.^


but actually what i'm trying to to say is that.....
people ohh people.....
please do read whatever in front you and please seek for knowledge^.^


hahah.....i think that's enough blabbering about something nonsense....
that's all i want to share.....
assaalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh^.^


(^^KNOWLEDGE^^)

Sunday, December 18, 2011

kemahiran dalam tidur!^0^

haha.
pada hari ini aku mahu untuk berbahasa melayu baku, atau apa yang orang muda-muda
menganggap "geek talk" ?


tidak mengapa, tujuan mengapa aku mahu lakukan perkara ini ialah
untuk meningkatkan lagi bahasa melayu aku di dalam peperiksaan.
moga-moga meningkatlah^.^


pada malam yang cukup indah ini, aku mahu untuk berkongsi tentang
sesuatu!
apakah "sesuatu" itu?


baiklah, ianya sebenarnya berkenaan tidur.
ya, tidur. 
sekali lagi, ya, tidur.


mengapa perihal tidur?
kerana saya ada kisahnya.
kisas pendek sahaja, tidak berjela-jela seperti penglipur lara.


kisahnya ialah apabila aku berada di dalam kereta dan dalam  perjalanan pulang ke rumah dari kampungku
seperti biasa, aku tidur di kerusi belakang.
aku tidur sungguh nyenyak.


tiba-tiba, ada suatu masa  di mana belakangku berpeluh!
ianya sungguh aneh kerana kereta saga ibuku jarang-jarang sekali aku akan berpeluh di dalamnya.
tetapi aku hanya tidur dan tidur walaupun berpeluh di belakang badanku.


boleh dikatakan aku sedang separa bangun dan separa lagi mindaku dibuai mimpi.
sesudah itu, ibuku mengejutku dan hancurlah mimpi-mimpi indahku.
setelah sedarnya aku daripada lamunan, aku mendapati bahawa kini aku berada di salah satu perhentian.


kemudian ibuku berkata kepadaku,
"eh, tadi tidur lenakah?"
aku pula menjawab, "mestilah!"

ibuku menyoalku semula, "wah, tadi berlaku pelbagai perkara sewaktu sayang sedang tidur!"
"betulkah wahai ibunda?"
"benar wahai anakanda, kami kehabisan minyak dalam perjalanan tadi!"


"benarkah?"
"benar, betulkah anakanda tidur lena?"
"betul wahai ibuku yang aku cintai."


aku menyambung lagi, "tetapi dalam tempoh aku tidur di dalam kereta sebentar tadi pun,
hamba berasa berpeluh di belakang badanku!
saya berasa bahawa saya perasan bahawa tadi kita berhenti di tepi jalan."


"eh? 
tetapi...
 kami melihat anakanda tidur sungguh nyenyak!"


BERHENTI!
jadi, itulah dia kisahnya.
apa yang aku mahu kaitkan dengan "tidur" tadi, anda bertanya?


haha!
sebenarnya, apa yang mahu aku fokuskan ialah
TIDUR MEMERLUKAN KEMAHIRAN


kemahiran untuk apa?
kemahiran untuk terus menampakkan diri bahawa kita sedang tidur nyenyak
kemahiran untuk tidur sepantas mungkin setelah menutup kelopak mata


kemahiran untuk tidur dalam jangka masa yang ditetapkan
kemahiran untuk tidur dalam tempat yang cerah
kemahiran untuk tidur dengan tiada stres


pelbagai lagi kemahiran yang boleh dikaitkan dengan tidur!
pernahkah anda perasan bahawa tidur ini sangat memerlukan kemahiran?^.^?
tamsilannya,


setelah anda tidur selama empat jam oleh kerana keletihan,
anda bangun untuk makan nasi. 
mampukan anda tidur lagi selepas itu?


oleh sebab itulah saya mengatakan bahawa tidur ini memerlukan kemahiran.
maka, janganlah mensia-siakan waktu tidur anda!
bacalah doa' sebelum tidur dan selepas tidur sebagai tanda kesyukuran kita kepada Allah.


itu sahaja.
terima kasih.
assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.


==:TIDUR:==

Friday, December 16, 2011

hello. 
this is me, again.
I'm actually quite confused of all this life.


I felt that sometimes, I felt great!
but, afterwards, i felt very weak, hopeless, in vain if I could say.
it's not the first and I'm sure it is not the last either.


are you trying to know what problem I'm actually having?
are you trying to actually thinking what may have been going through my mind??
well, if you do then you are a good person/ friend/ human/ animal(?).


hahahaha!!....like seriously i don't know what to write anymore!^0^
its like I'm just blabbering here, all alone.
well....im being ridiculous!..hahaa^.^


zzzzzzz....tell me...does your life sucks just like me?
or better?....
or even worse?!0_0


put that in the comment section below....^.^
hahaha.....macam youtube plak dah....
aigoo...dah dah....quit merepeks!


minta maaf lah......untuk bagi balik masa anda yang terbuang tadi sebab membaca yang di atas....
mari dengar satu perkara.....
hanya untuk sekadar renungan sahaja....boleh dok?^.^?


how was it??...is it good or all the way around?^.^?
alaaahhh.....setuju sahaja dengan perkara tadi!...
boleh ada pendapat...cuma...kita sendiri pun perlu, eh mesti menerima pendapat orang lain juga!^0^


jadi....sekadar itu sahaja yang mampu aku cuba sampaikan pada kali ini.....
moga-moga dapat lagi aku menekan keyboard ini utnuk menulis blog lagi....^.^
doa-doakan lah ya!^0^


K . A . W . A. N 

Thursday, December 15, 2011

miracle^.^


Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.









Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?




is it wonderful or what??^.^?
miracle is always there....
miracle = help from Allah!


,,.MIRACLES.,,

Thursday, December 1, 2011

haram ke halal makanan ini?!

selalukah anda berasa seperti......
ada perasaan yang menghalang anda untuk memakan....
kerana takut samada ianya halal atau tidak???^.^?


jadi.....apa-apa pun....
saya ada satu resolusi kepada masalah anda ini.....
simple mimple^.^


look at there!^0^
maybe it will help you in some sort of way...


hope i have help you......
that's all....
assalamualaikum^.^


."HARAM".

Wednesday, November 30, 2011

think....positive!!!^0^

so yeah....tonight...
i feel that i need to share this...
because i see that this thing becoming more and more serious every second!!T_T


straight to the point....
everyone do please THINK POSITIVELY!!!!T_T
or in the Islamic terms is that حسن ظن!

i hope my spelling is right...
sebab itu aku hanya hentam sahaja!^0^
tapi kan.....korang mesti faham kan....


so....mengapa berfikiran positif ini penting?
ok....contoh...
ibu anda telah berkata kepada anda....


bahawa dia akan mengambil anda di tuisyen nanti......
tapi...tunggu punya tunggu....
tak sampai lagi!!...=_="


anda pun marah!.....
dan mulalah menyediakan ayat-ayat yang akan ditembak kepada ibu anda nanti...
uish!...dah macam-macam ada nih!


bila mak anda sampai....anda pun...
"apalah mak nih!.....janji manis je!....ni lah rasa cam marah nih!.."
tapi mak anda hanya mendiamkan diri.....


anda pun menyambung....
"ish!....lain kali kalo nak lambat call lah dulu!!"
selepas itu ibu kamu cuba untuk menjelaskan...


"tapi....tapi wahai anakku...biarkan mak cerita dahulu!..."
anaknya berkata...
"haaa!...cepat lah!....takkan  cakap pun nak lambat!?"


ibunya pun bercerita bak penglipur lara^.^
"sebenarnya.....tadi....mak nak pergi dah....
pastu tiba-tiba enjin pulak buat hal...."


"mak cuba punya cuba try start enjin tuh....tak boleh jugak...
waktu tuh mak dah start gelabah....macam mana perasaan anak mak nanti!..
nasib baik kite ade lagi 15 kereta lagi....lega hati mak!^0^"


anaknya yang tersentuh dengan cerita ibunya......
MENANGIS!!!!
dia langsung tidak tahu bahawa ibunya sentiasa memikirkannya......


ok...thats it!..
you all must be wandering....what im blabbering about....
and where the hell is the point!?....right?^.^?


okay....the point is where....
anaknya sedang menunggu ibunya....
dan memikirkan ayat-ayat yang akan dikatakan kepada ibunya....


itulah!!.....
kalau dan KALAULAH!!....dia tidak memikirkan ayat yang akan memarahi ibunya....
instead.....memikirkan mengapa ibunya lambat....kan bagus!!!^0^


what should be thinking is that....
"hmmm.....ibuku mungkin sedang bersiap kot..."
"hmmm....mungkin mak aku tengah beli makanan untuk aku apabila dalam kereta nanti"


"hmmm....mungkin ibuku sedang membaca doa' keluar rumah kot..."
"hmmm....mungkin ibuku baru tersedar dari tidur..."
"hmm...mungkin ibuku baru habis berzikir"


kan banyak yang boleh jadikan alasan!?...
itulah firikan positif......!!!!^0^
instead of thinking negative which is thinking something that can make you angry....


you should think something that could.....
and possibly be the reason that will ease your anger!^.^
tadaaaaaaa!!.....easy measy right to think positive?^.^?


saya sangat berharap anda di luar sana mampu.....
mengambil iktibar dengan apa yang diperkatakan oleh saya tadi....^.^
sekian dahulu....assalamualaikum^0^


..



Sunday, November 27, 2011

my azam on 1433 HIJRAH!^0^

adakah sudah terlambat untukku mengucapkan....
Selamat Menyambut Maal Hijrah 1433?^.^?
i guess not!


okay lah.....this is just for you guys....
i want to tell you what my azam for this year....
i hope to be a good boy^.^


for this year....
i want to train my body...my eyes...
to wake up early!!!^0^


sebab sepertimana yang kita semua tahu.....
aku adalah seorang yang tidur mati!!!^0^
dan wajib meletupkan rumah barunya boleh bangun...!!!


sebenarnya....bangun lambat adalah perkara yang dah menjadi nature....
we cannot go against it.....
but we must follow it^.^


but hey!.....rules are made in this world....
but...look at all the peoples around you!!....
are they 100% mengikut peraturan yang ada?!^.^?


pastinya TIDAK!
jadi.....a quote from the Scream 3...
"in the third law....go against the rule!"


and im following it now^.^
pray for me guys....hope i can be a good boy....
in terms of waking up early...!


thats all for now.....
ingatlah....
"biarlah hari ini lebih baik dari semalam, dan biarlah esok lebih baik dari hari ini"


--AZAM--

Saturday, November 26, 2011

punca tak aktif blogging dan for SPM-ers^.^

hey guys and not guys!....
i dont know what to do now...
but i know what to do now....blogging^0^


you know that i had left this blog for quite some time....
and i had promised you to be active on this holiday....
well....i think im not being so truthful....!!T_T


i have lied you all!!...
and im so sorry for that....
bukan apa....cuma jari jemari ini pun malas nak menggerakkan dirinya...


dah tuh?.....bagaimana mahu untuk aktif dalam blogging kan?
bak kata ibundaku yang tersayang....
"kalau dah malas tuh tak de ubatnya!...pegi mati lah!!"


yang part last tuh.....tipu je^.^
jangan anggap mak aku tuh jahat ya!...
ibundaku sungguh dan tersungguh baik!^0^


well.....saya cuba dan akan cuba untuk menjadi aktif dalam blogging....
okay?..
just pray for me!^0^


and for SPM-ers....
i think that you all just have another two or three papers right?
but my brohter just have one more to go....


and then you all gonna be free!!....
and just terperap kat rumah tuh dan relax.....
while its still last^.^


good luck you all....
good luck for all form 5 in Malaysia!...
be great in SPM okay?...make Malaysia shine!^0^


oh...dan itu sahaja lah yang  ingin ku katakan di sini.....
oleh itu....eh...kesimpulannya....dah habis!^.^
assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh!^0^

Saturday, November 5, 2011

updating only..^.^

hey dude and dudetts!!...

im back with a new colour!...

hoho....im been gone for a long time isnt it?^.^?



nvm... i try back to active in blogging....

right after i get my holidays!^0^

okay girls and boys?



hahha....currently im busy...

busy with my school days lah!

haha....^.^



so....i just want to tell you about my days in kisas...

or the school which is very popular among old peoples...

around 45 to 60 i guess.....



well.....for my first year there...

i felt that i CAN "survive" at there!...

hahah....although it takes a lot and very lot of efforts and patience!!!^0^



hahaha.....but for now...

to be an asramaians....its not very tough...

or is it?...cause im now at the "angel-like" fully residential school....



not the one that full of "devil-like-students"!!!T_T

hahah.....i feel lucky^.^

and sorry for those who are experiencing "bullied"



hope the best for you all who are being bullied kay?

one tips...

try not to talk very much...and dont be yourself!^0^



if you do what i say.....

you will 75% not to be bullied!...

haha...that...is from my observation lahh....^.^



okay guys....

my DotA game want to start...

goodbye for now....assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh!!!^.^



-UPDATED-

Saturday, August 27, 2011

status: lazy.

zzzzzzz....
seriously i am so lazy right now....
i feel like just want to comfort my soul!^0^


btw....sekarang ini aku pun makin lama makin suka...
DEBAT!^0^
best kot....macam boleh tahu....


dah....itu sahaja lah kot...
seriously dah malas.....
biar malas, jangan rajin!^0^


.LAZY.

Friday, July 8, 2011

lapptop and me^.^

me and my laptop....
we two like sugar and the sweetness....
we cant be separated!^0^


i love my laptop.....
thats why i take the risk to brought to kisas!!...0_0
although i have to be a really really impressing plan maker^.^


every time i take out my laptop....
my hostel friends keep asking me....
"usamah2, can i use it?...oh please on the cherry on top!"


and then of course i will say...
"hell no!"
hahaha!....kidding....i usually gave them^.^


i usually dont use it very much....
it because i have a lot of work to think through.....!
i just cant keep up my time to be alone with my laptop!T_T


but seriously....watch together movies!
haha!!....
macam dah sebar-sebar berita...


"PROGRAM PADA MALAM INI,
TAYANGAN PERDANA!"
memang semua serbu satu bilik!^.^


uish!....jangan ingat aku bawak laptop ini tanpa sebab okayh?!
aku bawak ini pun ada jugak sebab tertentunya.....
meh aku list kan je^.^


-nilam....program nilam ini sebenarnya lebih cenderung ke pengucapan awam....
jadi...kita mestilah berbakat dalam berkata-kata atau bersosial....^.^
its an advantage for people who know more than 2 languages...


-EAK.....i help the boys in EAK okayh?
a little bit though....but at least aku ada lah tolong!
sampai cikgu ingatkan aku pulak yang nak pergi bertanding^0^


-koir...act koir ni dah tak jadi....
tapi boleh dijadikan sebab mengapa aku bawak kan!?
hahaha.....menipu dalam kebenaran^.^


-pantun.....untuk lebih memudahkan medium komunikasi antara puteri dan putera^.^
kan senang ada laptop....
mudah...simple...cepat!


-kemudahan....kemudahan ni ada banyak cabang sebenarnya...
utamanya ialah...contoh..apabila diperlukan untuk sesebuah majlis formal atau informal...
tak perlu susah-susah orang lain....mintak je aku!^0^


dah itu je kot....kalo aku dapat pikir lagi helah....
atau kata-kata yang mungkin menampakkan tujuan aku bawak laptop ini munasabah...
nanti aku letak lagi!^0^


tapi setakat nih.....
tak ada sesiapa pun yang bising tentang laptop aku nih...
biasa je diorg.....tak ada pun macam "omg!...usamah bawak laptop!...haiyokk, gitau cikgu!"


ahaha....btw...i love debate!^0^
but malangnya.....tak dapat bergerak aktif...
disebabkan program nilam yang sedang menghimpit masakuT_T


kadang-kadang ter"clash" dengan kelas tambahan.....
oh well...if we need something...
we got to sacrifice right?^.^?


^.^LAPTOP^.^

Friday, June 10, 2011

thanks imtiyazians!...bbq at sarah's house^.^

as salam^.^
dah lama tak update kan?^.^?
tak tahu kenapa jari ini sengaja tak mahu gerak nak taip!*pemalas!*


okaylah....long story short....
i finally met imtiyazians!^0^
i was like soosososoosososososososososososos HAPPY!!^0^


seriously!....dah lama tak jumpa diorang kot....
dalam cuti nih...baru sekali!...and i think its worth it^0^
hahahha!


firstly...datang awal kot...
orang ke-3 datang ke bbq di rumah sarah^.^*kan?*
tq sarah...dan her mom provide us wide range of foods!...


spaghetti...cakes...watermelon...bubur kacang hijau durian..etc!^0^
but the most important for bbq event is...
chicken and lamb!!^.^


so...disebabkan "moi" datang awal....
masak lah!^.^
sama itu sarah,athirah,zulhariz dan banyak lagi!...


then.....everyone was coming and coming..
i laughed so hard that i didnt realize it was my time to get home!T_T
seriously i miss you guys!


i cant describe it with words you know?
i dont really know how to put words together....
but thanks guys....you are the part that completes my holiday^.^


although i had to fight with illness that i had for a week!!
i love you guys....!^0^
and for those who cant come....i love you guys tooooooo!!^.^


haha....seriously im sad now....
recalling those memories......and remember how my fate that i will go to kisas back!
ciskek!...REALLY CISKEK!!T_T


hua hua....like i used to say to all people....
LIFE MUST MOVE ON....
i must accept it....although i dont want to!


cant i just stay a child!>?!?^.^?
eh...eh..eh...sorry!....dah lari tajuk!
see!....ini lah kelemahan aku apabila menulis karangan!


ciskek!....dah lah ujian pertengahan tahun bagi bahasa melayu...
aku pergi buat ulasan!....T_T
SAH-SAH DAPAT FAIL BM!!!!!!T_T


masalahnya...kalau tahu format ulasan tak apa gak!...
ini tidak!....langsung tak tahu!!!
MENGADA-mengada nak buat!T_T


haha....okaylah...kembali kepada tajuk asal.....
best plak bbq kat rumah sarah!^.^
sampaikan RAJA pun datang!!!!!^0^


eh....bukan raja raja!....
juz our imtiyazians raja^.^
ciskek.....tak yah kenal lah...tpi die tu imtiyazians tau!^.^


oh....dan yang lain-lain pun...
gelak jugak!....best kot..!
haha....seeing them laughing...i just felt so happy!^.^


actually...aku sahaja yang malu nak keluar...
sebab....aku kan jenis malu tak bertempat.....
eh...sorry...dah terbocor rahsia!..hahaa!!^0^


again....thanks IMTIYAZIANS^.^
you really shine my life^0^
like seriously!.....sume org jeles kot ngan kitorg!


ciskek....cam nak lari tajuk lagi....
dia dah mula sikit2....
eh....aku rasa korang dah bosan....as salam^.^


-!.....IMTIYAZIANS.....!-

Monday, June 6, 2011

cerita seram,takut,horror,thriller,suspend,lawak,ganas,etc!

heyy....i got amazing story for ya!^0^
hahha...just happened yesterday...
after maghrib prayer^.^


and there was a weird guy came to our mosque...
a guy with green jubah,a green serban, but the guy was in black colour!...
like the one in Africa!..haha!...no..seriously^.^


mula-mula dia tu datang dekat kitorang yang tengah bersembang....
"kamu diam!....saya tak mahu bising!"
like a robot....tet et tet tet!!..^0^


dengan muka yang pelik....0_0
pastu kitorang gelakkan dia!...haha....
sumpah lawak!^.^


and then....ada seorang pak cik A ini tegur dia...
berjabat tangan lah kan?
thne pakcik A ini tanya namanya.....


"nama ana ialah Muhammad Bin Abdullah!"*die igt rasul ke ape!?*
pastu pakcik A tu pun...okay lah kan...husnu zan lah kan..
tapi yg pakcik pelik tu x nk lepas tangan!!!


"kamu tanya nama aku!..aku tanya nama kau!"
pakcik A jawab....
"Nisbah namaku"*not real name exactly!*


"aku tanya nama kau!!....siapa!?"
pakcik pelik tuh dah mula menjerit-jerit dekat surau tuh!..
"NISBAH!..namaku!"


pastu dia tak nak lepas lagi tangan pakcik A tuh...
then pakcik lain yang nampak adegan jerit-jerit tuh....
panggil sekampung pakcik-pakcik yang dekat dalam surau....


pastu keluar ramai gila pakcik-pakcik sekalian!...^0^
then ade pakcik B keluar dan try convince pakcik pelik tuh epaskan tangan...
tapi die tak mahu!!


tak puas hati....pakcik C keluar cakap...
"lepaskan laa!!"
pakcik pelik tu pun cakap..."kamu syaitan......pergi!"


"eh...kamu tak pernah hidup di zaman aku kah?!...dia tanya nama aku!...
aku tanya nama dia!...ehhh...aku lah penghulu muka bumi ini!!...
kamu syaitan pergi!!!!!"


pakcik C tu pun balas lah kan!...
"saya syaitan, kamu iblis!!...kau lah pergi!!!"
last skali ade pakcik D keluar convince pakcik pelik tuh....


then terlerai lah perjabatan pakcik A dan pakcik pelik tadi tuh....
pastu....pakcik C tak puas hati lagi.....
dia tolak pakcik pelik tuh!!!....tolak!


"pergi lah kau!...pergi!"
pakcik pelik itu tak bersuara...
malah hanya pergi dengan muka yang menggerunkan....


muka macam bomoh yang nak meletakkan saka!!
bomoh yang sedang merancang sesuatu yang jahat!....
eh....lebih kurang begitulah ceritanya^.^


`\END/`

Sunday, June 5, 2011

one week i am sick!....ON HOLIDAY!T_T

cuti dah nak tinggal seminggu!....
oh my gooooodddd!!....KENAPA!!
so sad...T_T


bukan apa....cuma...
nak dekat separuh cuti nih....aku demam panas!
tak buat banyak aktiviti lahh!!


dah seminggu bazir....
that school holidays also got mountained already!
and i havent hafal my surah yet!!T_T*surah panjang plak tuh!*


ohhh whyy meee?!!?!?!?!?
and i now....i got to finish all my homeworks....
and then just get out from home to kisas back just like that!?


WELL HELL NO!
never!
i will stay home for another week to cope back the week where im sick!^0^


whatever it is....i cant do that!
hell no!....my parents will shout at me...
"GO BACK TO YOUR SCHOOL ANAK TAK GUNA!!"


yeah....just like that.....
tapi...tu lah yang aku suke^.^
baru sedar sikit yang aku ni pemalas!


eh...dah lari tajuk....
okaylah...kalau tak nak bagi lari tajuk...*hihi*
end it!...as salam^.^


'':!.SICK.!:''

Friday, June 3, 2011

crazy...then no mood.

wah wah wah wah wahhhhh!!!^0^
i dont know!...i think my illness have come and conquer me once again!
but...hihi!...HAHAHHA!....LOVE IT!^.^


i think i got to tell you my story!!
but....nahh...dont want to...
im so lazy to type anything right now....


i lost my mood.....
okay...as salam^.^
have a nice holiday!*blog,updated!*


+---CRAZY---+

Tuesday, May 31, 2011

grace...^.^

aduh!....sakit kepala laaaa!!
ni la aku paling benci nih!
time2 cuti lahh kene sakit!!T_T


why me!?!
WHYYY!!!!T_T
well...never mind...maybe this could change me...


into a grateful person^.^
because the two grace that people always forget are.....
health and leisure time^0^


;,...GRACE...,;

kung-fu panda 2!!!^0^

malaysia got the movie so late.....
i mean like...in other countries...
they already seen those movies....


and after some weeks...
then Malaysia got it.....
i mean....i have watched it on the web!


not to be not proud of Malaysia.....
and i know that its not their fault they got the movie late.....
hey....at least they give!^0^


hahha.....just want to cope my nagging about Malaysia got the movie late....
hahah^.^
no offense anybody....


the reason why i said this because.....
i have watched kung fu panda 2 on the web!
but in Malaysia...the movie will be out soon!!^0^


so....i guess i am so far ahead of Malaysia^.^
nice right?
awesome lah that movie!


Shen finally lose to Po's inner peace!...
although Shen have taken Po's parents and left him behind with a scarce of memories...
the reason why Shen do that because he wants to fight with fate!


the fate is that.....
Shen gonna lose to a panda with a black and white yin yang^.^
Shen ungrateful son....because he bulit up a weapon!


which have the guardian of the palace.....lose!^0^
Po realizes that he was not a goose son...
he comes from a panda......*shock only for Po!*


i can tell you the whole story.....
or even give you the movie myself!^.^
but dont want to!


"MOVIE"

Saturday, May 28, 2011

komputer..(internet)

hua hua....
baru kusedar....*dah lame dah actually!^0^*
boring la main komputer....anggaplah "komputer" ini ialah internet...


tapi...kenapa aku tak berhenti?
tak tahu mengapa....
mungkin.....otak aku dah diracuni?..


oh tidak....kalau begitu...sudah tentu aku mati....*lawak sangat kah?^.^?*
habis itu?..kenapa?
erm..mungkin aku bosan??


eh?...aku bosan bermain dengan komputer yang bosan?
oh tidak tidak....itu bukan jawapannya....
kalau begitu....apa jawapannya?


penatku memikir....penatku meneliti....
fikir dan fikir dan fikir.....
masih tak dapat...


mungkin ada yang berkata.....
"main komputer ni ada guna laa....tak ada la dok termenung je!"
hmmm.....apakah duduk termenung lagi hina dari bermain komputer....


ayuh teliti...
termenung=fikir...dan fikir sesaat lebih baik dari solat sunat seribu kali...
bermain komputer=leka=membazir masa....sesungguhnya orang yang membazir kawan syaitan


ada juga segelintir berkata....
"kami ingin merapatkan hubungan sesama kita, tak boleh ka?"
hmm...benar katanya...


tapi....apakah tiada cara lain?
apakah guna poslaju?...dan seangkatannya?*cube tgk iklan poslaju yg terbaru tuh!^0^*
bukankah saling berjabat makin menambahkan ikatan??...bukan begitu?


"kami tak mahu berpisah laa....nak kekalkan hubungan pun tak boleh?"
oh...begitu pula...
boleh...tiada masalah....tetapi....


setiap perjumpaan adanya perpisahan....tiada yang kekal...
ingin yang kekal?....di akhirat sana....
malah...bumi ini kecil...tidak sebesar matahari....carilah mereka....cari sekejap je dah jumpa!


jika begitu?...mengapa mahu bermain komputer?
"aiyaaa....guna utk mencari makmulat tak boleh??"
hmmm....


jika kita menyingkap kembali apakah persoalannya....
"mengapa BERMAIN komputer"
telah jelas perkataan yang terpapar.....


bermain yang ditakrifkan di minda aku ialah......
duduk terperap di rumah bermain komputer tanpa keluar......
"aik?....kamu itu tengah buat apa?...blogging adalah mainan juga"


tuan hamba betul sekali.....
entri ini adalah untuk aku sebenarnya....*no offense to anyone kay?^.^?*
entri seorang pemain komputer yang terperap di rumah...


...KOMPUTER...

Friday, May 27, 2011

cuti 2 minggu!yeah!

alhamdulillah kita rafa'kan kepada Allah yang telah memberi.....
saya kekuatan utk menaip blog yang dah lama terbiar....
lapuk dek hujan,lekang dek panas!^.^


cuti 2 minggu!yeah!^0^
siapa tak suka kan??....eh ada juga...yang dah kena brainwashed betul2 ngan senior!
tapi mostly suka lah!


but....yang memberi suraman terhadap cuti penggal kali ini....
HOLIDAY PACKAGE!T_T
peghh.....bukan sikit2....belambak!T_T


cuti=apa-apa hari yang istimewa(wikipedia)
dan setelah wujudnya holiday package tuh..!
ADAKAH ISTIMEWA LAGI?!?!


anyway....suka jugak cuti nih....
ingat nak buat macam2....lupakan pacakge2 tuh...
enjoy!^0^


mak kata nak pergi Langkawi.....
i rasa i ni suka gila macam i ni over the moon!^0^
hope this holiday is fun...insyaAllah^.^


.-CUTI-.